Výlety do okolia Lido di Jesolo

Lido di Jesolo ›› Výlety

MORE Samotné letovisko Lido di Jesolo patrí k turistickým lákadlám svetového rozmeru, ale rovnako atraktívne sú aj ďalšie blízke, či vzdialenejšie mesta v regióne Veneto. Asi málo ktorý návštevník prázdninového strediska by mal chuť na návštevy a exkurzie do iných podobných stredísk v blízkom susedstve. Ak si však chcete urobiť prieskum a uistiť sa, že ste si vybrali tú najlepšiu z možností trávenia dovolenky na severe Jadranu, urobte si z Lido di Jesolo tour po pobreží do susedných letovísk Bibione, Cavallino, Porto santa Margherita, Eraclea Mare, Grado, Lignano. Podobné strediská, podobná atmosféra, všade ale nájdete niečo špecifické, originálne.

Pestrejší zážitok ponúkajú výlety s úplne odlišným obsahom. Plavba loďou, výlet do hôr Dolomitov, alebo návšteva histórie, architektúry, obchodov, životného štýlu. Pár kilometrov z Jesola sa nachádza turistický skvost Benátky. Mesto na vode patrí do prvej päťky najnavštevovanejších miest Európy, tam by ste rozhodne nemali chýbať, najmä ak ste zakotvili na dovolenke tak blízko. Benátky si buď zamilujete, alebo vám polezú na nervy. Je to veľmi špecifické mesto, každý deň v roku plné turistov, takže sa už bez nich ani nedá predstaviť. Patria sem ako holuby na námestí svätého Marka. Všade ruch a tlačenica. Ale pravý milovník cestovania si nájde čaro aj na najrušnejšej križovatke sveta.

Ešte väčší kontrast k moru a plážam vytvárajú hory. Tie na severe Talianska patria naozaj k výnimočným. Aply sa tiahnu celým pohraničím na severe Talianska. V oblasti Veneta sa jedná o útvar tvorený dolomitom, preto sú miestne hory nazývané Dolomiti. Nádherné scenérie v okolí svetoznámeho horského strediska Cortina d´Ampezzo stoja za dovolenku tak v zime, ako aj v lete. Vzdialenosť z Lido di Jesolo od mora do hôr v okolí Cortiny je iba 160 kilometrov. Pre milovníkov hôr, takýto jednodňový výlet určite stáť za to. Veď olympijská značka Cortina je v rámci svetového turizmu rovnako silným pojmom ako Jesolo.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára