Aqualandia vodný park v Lido di Jesolo

Lido di Jesolo ›› Aqualandia

PLAVBA Každému, kto má deti a navštívi Lido di Jesolo počas prázdnin doporučujem túto jedinečnú atrakciu na severnom Jadrane navštíviť. Ak zavítate do Aqualandie prvý deň dovolenky v Lido di Jesolo, je pravdepodobné, že v tomto zábavnom parku skončíte až do posledného dňa dovolenky. Vdný park Aqualandia je naozaj jedinečný, nejedná sa o žiadne kúpalisko so zakrútenou šmykľavkou a stánkom s cukrovou vatou. Podľa miestnych je vodný park Aqualandia v Lido di Jesolo najväčší v Taliansku a niektoré z atrakcií sa vraj pýšia svetovými naj. Poznám Talianov, tak som si za tie roky zvykla všetko ich zveličovanie jednoducho korigovať a ubrať si z ich nadsadzovaných opisov vždy pár percent. Lenže v prípade Aqualandie som zírala aj ja, nebolo treba nič korigovať.

Rozloha parku je nevídaná, množstvo bazénov, ich veľkosť, rozmanitosť počet šmykľaviek najrôznejších tvarov, proste vodný svet, aký len tak nevidíte. Šmykľavka kamikadze je naozaj najvyššia a najstrmšia, len pohľad zhora je adrenalínový. Veža z ktorej si môžete skočiť bungee jumping je tiež najvyššia. Program pirátov v akrobatickom skákaní do vody by určite zakúpila ktorákoľvek zábavná televízia, cirkus s arénou, alebo najväčšia diskotéka pod holým nebom až do rána sú len čerešničky z obrovskej torty Aqualandia.

Diskotéka v nočnej Aqualandii


Chápete, prečo som v úvode povedala, že ak sem zavítate hneď prvý deň dovolenky, že tu možno aj skončíte? A nebudú to len vaše deti, ktoré sa budú každé ráno dožadovať Aqualandie. Ak ste milovníkom hudby, tanca, diskoték, určite nevynechajte diskotéku, ktorá sa začína o polnoci a končí na svitaní. Hodinu pred polnocou sa pri bránych do parku schádzajú zástupy mladých ľudí. Nebyť tých večerných šiat, mali by ste pocit že sa tu bude konať vystúpenie Erosa Ramazotiho, alebo futbalový zápas. Dav sa zrazu začne pomaly strácaťza bránami, keď sa po krátkej prestávke podarí stovke zamestnancov pripraviť park na nočné hýrenie. Dostať sa do vnútra nie je jednoduché, prechádzate dôkladnou kontrolou, kôli bezpečnosti, neskúšajte si prepašovať nič svoje, nič nelegálne, snáď len cigarety vám dovolia vlastné. Neberte ani deti, ktoré nemajú osemnásť. To všetko by vám nekompromisní vyhadzovači spočítali a vrátili vás domov po hodinovom čakaní.

Po naplnení diskotéky sa brány uzatvoria a zábava bez meškania začína. Húfom nešťastníkov, ktorí sa dostavili neskôr a nedostali sa dovnútra sa oplatí chvíľu počkať. Hneď ako usporiadtelia vyprevadia von prípadných nespratníkov, vpustia dnu ďalších v poradí. Bezpečnosť je až prekvapujúca. Netoleruje sa nič, na čo sú zvyknutí mládežníci z rôznych "nie najcivilizovanejších" miest sveta. Baby sa tu proste nobťažujú, opilstvo sa tu netoleruje, na drogy zabudnite úplne, to končí s putami na rukách. Po napomenutí za čokoľvek a neuposlúchnutí nasleduje krátka cesta von. Povolená je iba zábava a tanec. Sem na diskotéku do Aqualandie by sa mohli chodiť školiť bodyguardi z celého sveta, fakt som sa málo kde cítila tak bezpečne.

Mladé dámy v extra mini diskotékových róbach podľa módy z najrôznejších kútov sveta, tanečné štýly ktoré zaručene nepoznáte, aparatúra s ktorou by uspela aj profi metalová kapela, všetko režíruje skupina predtanečníc na vysokých pódiách. Veža na skákanie s gumeným lanom na nohách je v prevádzke aj počas dídžiny. Kokteilové bary sa nezastavia celú noc. Vyskúšajte, určite to bude zážitok na celý život. Po tejto diskotéke asi ťažko zažijete veľkolepejšiu a atraktívnejšiu tancovačku. Raj tínedžerov a všetkých, čo žijú intenzívne vo víre zábavy, za tento unikátny vodný svet dávam Jesolu päť a pol hviezdičiek z piatich.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára