Zábava, nočný život

Lido di Jesolo ›› Zábava

ZÁBAVA Letné prázdniny strávené v Taliansku si zaslúžia poriadnu taliansku zábavu. Temperament Talianov spôsobuje pre naše vnímanie, že automaticky od nich očakávame zábavu. Taliani sú spevavý národ, radi tancujú a žijú dosť akčný, temperamentný životný štýl. Ich osobné vzťahy sú často hlučné, nám pripomínajú hádku, pritom sa jedná o lásku a jej každodenné utužovanie. Talianska kantiléna sa šíri z ampliónov na pláži, v butikoch, baroch. Živá hudba spestrí večerné potulky mestom, pristavíte sa a započúvate do starých songov Ricchi e Poveri či Erosa Ramazzotti v podaní začínajúcich miestnych talentov v rohu niektorej reštaurácie. Pešia zóna v Lido di Jesolo vyúsťuje vždy po niekoľkých sto metroch na niektoré z námestí Piazza Drago, Piazza Milano, Piazza Mazzini, Piazza Brescia, kde v podvečerných hodinách môžete natrafiť na koncert naživo, či už to bude symfonický orchester, alebo sláčikové kvarteto ktoré spustí Vivaldiho štyri ročné obdobia, alebo miestna rocková kapela s poriadnym, dunivým treskom.

Pešia promenáda je najvyužívanejší spôsob trávenia večerov na dovolenke v Lido di Jesolo. Ja osobne milujem tú atmosféru vysvietenej ulice plnej špacírujúcich ľudí. Usmievaví obchodníci sú hneď pri vás, len čo prejavíte záujem o nejaký tovar. Vôbec nevadí, že rozprávate slovensky, česky, nemecky alebo maďarsky, dohodnú sa s každým svojou taliančinou a rukami gestami. Vo vzduchu cítiť vôňu mora namiešanú s vôňami z reštaurácií. Posedím si pri osviežujúcom drinku s ľadom a slamkou, len tak pozorujúc život na ulici. Rodičia s deťmi, zamilované páriky, eskamotéri, pouliční predajcovia hodiniek, afrických sošiek a iných skvelých gýčov, tí všetci vytvárajú jedinečný program a atmosféru.

Nočný život na ulici sa začne ukľudňovať približne o dvadsiatejtretej hodine, rodinky odchádzajú uložiť deti, mládež sa stráca v nočných kluboch a diskotékach, romantici posedávajú pri pohári vínka a sviečkach, obchodníci odkladajú tovar z ulice dovnútra. Z herní u Vita počuť zvuky zábavných automatov, ľudia z námestí sa rozchádzajú do hotelových izieb tešiac sa na nasledujúce ráno na pláži. Druhý deň dovolenky sme vymysleli diskotéku v Aqualandii. Je okolo jedenástej, takže správny čas vyraziť. Zaplatíme za drink a zmrzlinu a odchádzame na parkovisko k najbližšiemu taxikárovi. Za pár mincí nás vyloží na veľkom parkovisku pred parkom Aqualandia, ktorý cez deň ponúka slnko, vodu a tobogány, v noci je miestom obrovských tanečných párty pri najnovších svetových dj trendoch.

Zábava na obrej diskotéke je fakt nezabudnuteľná. Žijem vo veľkomeste, ale také čosi len tak nestretnete. Je tu ľudí, ako na nejakom koncerte známej hviezdy, ale nikto nevystupuje, len sa tu tancuje a tancuje a tancuje na niekoľkých terasách, parketoch, alebo ako to nazvať. Viac o tejto akcii na - diskotéka Aqualandia. Ak máte radi tanec v štýle, ktorý zažívate bežne vo svojej domovine, môžete navštíviť niektorú z diskoték v miestnych baroch, často v podzemí s dokonalým odhlučnením, že spiaci v hoteli nad diskotékou ani netušia, že sa pod nimi do rána tancuje. nájdete ich na Piazza Mazzini, Via Roma Destra, Via Equilio, Via Buonarroti a ďalších.

Zábavný park New Jesolandia na vás čaká každý večer na novom mieste na Via Roma Right, v blízkosti motokárovej trati Pista Azzurra. Začína sa od 20.00 hod. do neskorých nočných hodín. Park, postavený na obrovskej ploche je vybavený jedálňou, relaxačnými priestormi a veľkým osvetleným parkoviskom. Po obvode sú umiestnené kamery, kvôli bezpečnosti. Môžete využiť bezplatnú kyvadlovú dopravu s odchodom z hlavných námestí v Jesolo, frekvencia dopravy cca pol hodina. Množstvo lunaparkových atrakcií pre malých i veľkých otestuje vašu výdrž v točení, krútení, húpaní.






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára